75 gram paddenstoelen
sojasaus
Chilisaus
400 gram kipfilet
2 lente-uitjes in reepjes
1 winterwortel of wortelreepjes
4 eetlepels cashewnoten
1 rode chilipeper in dunne ringetjes
250 gram De Miefabriek Speltnoedels
100 gram roerbakgroenten
100 gram tofu
Bereiding:
Snij de tofu (of kipfilet) in kleine blokjes, maak ze goed droog en bestrooi met zout. Frituur of bak in zonnebloemolie tot ze mooi goud bruin zijn. Verwijder de stelen van de shii-take (of champignons) en snijd ze in reepjes. Verhit een wok pan met een beetje rijstolie en bak hier de paddenstoelen in, doe de roerbak- groenten erbij en roer dit nog even om. Voeg nu de noedels toe in de pan en maak op smaak met de chili saus en de Kikkoman saus. Vlak voor serveren de gefrituurde tofu erbij doen en nog bestrooien met cashewnoten.
Gewokte speltnoedels met shii take en gefrituurde tofu of gebakken kipfilet.pdf