Ons ambacht uitgelegd-

Wij zijn het met vele chef-koks en culinaire journalisten eens dat wij de heerlijkste en meest oorspronkelijke mie van Nederland maken. Hoe kan het dat onze noedels zo lekker zijn? Het geheim zit ‘m in het traditionele productieproces. Dit ambacht is al een paar generaties van vader op zoon doorgegeven. Lees hier de stappen van ons ambacht:

1. Deeg van de beste ingrediënten

Alles begint met de beste ingrediënten. Mie wordt gemaakt met bloem, water en eventuele andere, gezonde en smakelijke additieven (bijvoorbeeld algen, zeewier, citroengras, groene thee ). Het maken van een goed deeg vereist vakkennis en Fingerspitzengefühl. Het deeg moet de juiste consistentie hebben, niet te droog, niet te nat. In de menger wordt alles grondig met elkaar gemixt en gekneed.

2. Authentiek walsen

Wanneer het deeg klaar is, gaat het door een wals. Dankzij een uniek systeem wordt het deeg als een harmonica dubbelgevouwen over elkaar op de band. Zo gaat het de massieve walsen door, die het deeg platdrukken. De gluten in het deeg kunnen zich door het dubbelvouwen en meerdere malen uitwalsen optimaal ontwikkelen. Dit levert een product op met body en stevigheid.

3. Uitgehangen op speciale stangetjes

De volgende stap in het productieproces is het snijden van de mie. Een bekend Chinees gezegde luid: hoe langer de mie die men eet, hoe langer men leeft. Daarom wordt bij ons al jaren lange mie gemaakt. Als de slierten gesneden zijn, komen die automatisch op speciale stangetjes te hangen.

4. Urenlang drogen

De stangetjes met daarop de nog verse mie vervolgen hun weg door een droger. In de drogers wordt de mie volgens speciale droogprogramma's 12-14 uur gedroogd. De volgende dag wordt de mie gesneden en verpakt. Voor consumenten wordt de mie op 24 cm lengte gesneden, wat wel zo praktisch is voor het koken thuis.

keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right