2 pakjes á 250 gram Miefabriek fijne wokmie
Ming fijne wok mie.
500 gram kipfilet in reepjes
2 rode paprika’s in reepjes
2 uien in plakjes
350 gram broccoli, in kleine roosjes
2 lente-uitjes in reepjes
100 gram cashewnoten
sojasaus
rijstwijn of sherry medium dry
oestersaus
zout en peper naar smaak.
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in de wok. Roerbak hierin de kipfiletreepjes tot deze goudbruin zijn. Voeg 1 eetlepel sojasaus toe en roer goed. Haal de kipfilet uit de wok en laat op keukenpapier even uitlekken. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de wok. Roerbak nu de uien, paprika en broccoli 4 minuten. Voeg 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels rijstwijn en 4 eetlepels oestersaus toe.. Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de gare kipfilet toe en roerbak nog even. Zout en peper naar smaak toevoegen. Meng de cashewnoten door het mengsel en voeg de gekookte mie toe. Voeg nog 2 eetlepels sojasaus toe en schep het geheel goed om. Strooi er lente-uitjes over en serveer het op voor verwarmde borden of een voorverwarmde schaal.