Gebakken bami goreng

tijdsduur

Tijdsduur: 20 min

personen

Personen: 4

soort

Soort: Standaard

Ingredienten

zout en peper naar smaak.

2 pakken á 250 gram Miefabriek fijne wokmie 

50 gram gerookte spekjes 

100 gram kipfilet of kippendijtjes 

150 gram peultjes 

2 teentjes knoflook 

1 prei 

150 gram taugé 

2 eetlepels ketjap 

4 eieren 

4 plakjes dun gesneden ham 

Bereiding

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet of kippendijtjes in reepjes. Roerbak in een grote wok op hoog vuur in een eetlepel olie de kipfilet samen met de spekreepjes. Voeg de gesneden peultjes en verse knoflook toe. De knoflook persen of in stukjes snijde3n. snijd de prei in halve ringen, goed wassen in ruim water samen met de taugé en daarna goed uit laten lekken. Als de kipfilet gaar is, voeg dan de uitgelekte mie, prei en taugé toe. Breng op smaak met 2 eetlepels ketjap en zout en peper naar smaak. Het lekkerst is het als de groenten nog knapperig- beetgaar- zijn. Roerbak daarom altijd op hoog vuur en niet langer dan nodig is. Serveer met gebakken eieren en een plakje ham. Eet smakelijk!

8 Gebakken bami goreng.pdf

keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right