sojasaus
2 teentjes knoflook
stukje verse gember fijngehakt
1 st. steranijs
250 gram Groene Thee noedels, bereiden volgens de aanwijzing op de verpakking
300 gram biefstuk
1 eetl honing
1 tl kaneel
1 st aubergine, in blokjes gesneden
1 st groene peper, in dunne ringetjes gesneden
1 bosje basilicum
1 bosje Shiso purper (paarse cress)
Bereidingswijze:
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een bakpan en bak hierin de biefstuk in 5 minuten rondom aan. Temper het vuur en voeg knoflook, gember en steranijs toe en fruit deze aan. Voeg vervolgens de sojasaus, honing en kaneel toe en zet het vuur uit. Laat de biefstuk in de pan rusten. Verhit de rest van de olie in een wok en bak hierin de aubergine blokjes aan. Snijd de biefstuk in dunne plakken en serveer met de groene thee noedels, gebakken aubergines en de saus. Bestrooi met de gesneden groene peper, basilicum en de Shiso purper (paarse cress)
Groene thee noedels met oosterse biefstuk en gebakken aubergine.pdf