Kip ramen soep met paksoi en doperwten

tijdsduur

Tijdsduur: 25 min

personen

Personen: 4

soort

Soort: Standaard

Ingredienten

75 gram paddenstoelen 

stukje verse gember fijngehakt 

1 rode chilipeper in dunne ringetjes 

4 lente-uitjes in reepjes of ringetjes 

1 liter kippenbouillon 

350 gram kippendijenvlees

250 gram De Miefabriek Ramen Noedels

2 eetlepels teriyaki saus

100 gram doperwten, geblancheerd

1 eetlepel zwarte sesamzaadjes (gerookt)

Bereiding

Doe de bouillon, gember, en teryakisaus samen in een pan en breng op een laag vuur zachtjes aan de kook. Bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak in een bakpan op laag vuur krokant en goudbruin. Blancheer de doperwten kort in de bouillon. Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de noedels over ruime soep kommen. Verdeel daar over heen de paksoi, doperwten, de shitake paddestoelen (of een andere soort) en gesneden kippendijen. Schenk de hete bouillon eroverheen en garneer met bosui, rode peper en zwarte sesam zaadjes.

keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right