Oosterse geroosterde zalm met groenten en vissaus

Tijdsduur: 25 min

Personen: 4

Soort: Algemeen

Ingredienten

2 pakken á 250 gram Miefabriekfijne wokmie 

2 eetlepels sojasaus 

Ming fijne wok mie. 

zout en peper naar smaak.

400 gram zalmfilet 

1 teentje knoflook 

200 gram broccoli 

1 winterwortel of wortelreepjes

2 uien 

stukje verse gember fijngehakt 

4 eetlepels rijstwijn 

4 eetlepels vissaus 

verse koriander of bladpeterselie 

4 eetlepels cashewnoten

Bereiding

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet of kippendijtjes in reepjes. Roerbak in een grote wok op hoog vuur in een eetlepel olie de kipfilet samen met de spekreepjes. Voeg de gesneden peultjes en verse knoflook toe. De knoflook persen of in stukjes snijden. snijd de prei in halve ringen, goed wassen in ruim water samen met de taugé en daarna goed uit laten lekken. Als de kipfilet gaar is, voeg dan de uitgelekte mie, prei en taugé toe. Breng op smaak met 2 eetlepels ketjap en zout en peper naar smaak. Het lekkerst is het als de groenten nog knapperig- beetgaar- zijn. Roerbak daarom altijd op hoog vuur en niet langer dan nodig is. Serveer met gebakken eieren en een plakje ham. Eet smakelijk!

Gebakken bami goreng.pdf

keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right