Oosterse geroosterde zalm met groenten en vissaus

tijdsduur

Tijdsduur: 25 min

personen

Personen: 4

soort

Soort: Standaard

Ingredienten

2 pakken á 250 gram Miefabriekfijne wokmie 

2 eetlepels sojasaus 

Ming fijne wok mie. 

zout en peper naar smaak.

400 gram zalmfilet 

1 teentje knoflook 

200 gram broccoli 

1 winterwortel of wortelreepjes

2 uien 

stukje verse gember fijngehakt 

4 eetlepels rijstwijn 

4 eetlepels vissaus 

verse koriander of bladpeterselie 

4 eetlepels cashewnoten

Bereiding

Kook de fijne wok noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de zalm in gelijke stukken en meng ze in een kom met de sojasaus, uitgeperste knoflook en grove peper uit de molen zodat de vis lekker kan marineren. Snijd de broccoli in gelijke kleine roosjes. Je kunt de roosjes blancheren of direct rauw roerbakken. Rasp of snijd de wortel in dunne reepjes, bij voorkeur dezelfde dikte als de noedels. Er zijn ook kant- en klaar gesneden wortelreepjes te koop. Wok de broccoli, wortel, ui en de noedels in een eetlepel olie, samen met de geraspte verse gember. Blus af met rijstwijn en vissaus. Voeg als laatste de geplukte koriander of peterselie toe. Rooster nu de zalm, in stukjes of reepjes, in een hete koeken- of grillpan, samen met de cashewnoten tot de zalm gaar is. Wil je het extra feestelijk presenteren, serveer het dan op leisteen, dat geeft het iets extra Aziatisch. Eet smakelijk!

Oosterse geroosterde zalm met groenten en vissaus.pdf


keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right