Soba noedels met gebakken zalm en sugarsnaps

tijdsduur

Tijdsduur: 20 min

personen

Personen: 4

soort

Soort: Healthy

Noedels koken met Martijn

Soba Noedels wokken met Martijn

Ingredienten

1 eetlepel sesamzaad 

400 gram zalmfilet 

stukje verse gember fijngehakt 

verse koriander of bladpeterselie 

400 gram sugarsnaps 

1 theelepel sesamolie 

200 gram Shiitake paddestoelen

1 tl Chilivlokken

1 tl zeezout

sobanoedels

4 eetlepels plantaardige olie

3 eetlepels ketjap manis

Bereiding

Bereidingswijze:

  • Bereid de sobanoedels volgens de aanwijzing op de verpakking, vermeng met 1 eetlepel sesamolie en zet weg.
  • Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan op een niet te hoog vuur en houd apart.
  • Verhit 2 eetlepels van de plantaardige olie en bak hierin de shitake in 4 minuten aan en houd apart. Wok in dezelfde pan in 3 tot 4 minuten de sugarsnaps en zet ook even apart.

Nu gaat het even snel:

  • Zet tegelijkertijd een koekenpan en een wok op het vuur en verdeel de overgebleven plantaardige olie, doe de shitake en de sugarsnaps in de warme wok, voeg de gehakte gember en ketjap toe samen met de noedels en wok in 3 minuten warm, theelepel zout toevoegen.
  • Bak de zalm kort om en om, verdeel de noedels over de borden leg daarop de zalm en garneer met de sesamzaadjes en koriander of peterselie.
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right