1 eetlepel sesamzaad
plantaardige olie
400 gram zalmfilet
stukje verse gember fijngehakt
verse koriander of bladpeterselie
400 gram sugarsnaps
2 eetlepels Ketjap Manis
200 gram Shiitake paddestoelen
250 gram Soba noedels
1 tl Chilivlokken
1 tl zeezout
Bereidingswijze:
Bereid de soba noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en houd apart. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de shiitake aan en houd apart. Wok in dezelfde pan de sugarsnaps. Verhit de rest van de olie in een bakpan en bak hierin de zalm om en om kort aan. Voeg de gember, shiitake en ketjap toe en bak nog 1 minuut mee. Serveer de noedels met de zalm en sugarsnaps. Bestrooi met sesamzaad, chilivlokken en koriander.
Download recept Soba noedels met gebakken zalm en sugar snaps.pdf